Huizen in Toscane
Voorwaarden | over ons | Contact .

Casa Il Paradiso

4 (+2) personen - HS € 640 - MS € 560 - LS € 385 Schoonmaakkosten € 40

In de nabijheid van de beroemde tufsteenstad Sorano ligt dit heerlijke Toscaanse landhuis Il Paradiso (80 m2) op een heuvel in de uitlopers van de Monte Amiata. Het heeft een fantastisch uitzicht over de weidse Maremma.

Appartement Capodimonte

Het huis staat vlakbij een piepklein gehucht, Le Pianacce geheten, dat slechts een paar huizen omvat en midden in het rustige landschap van Toscane gelegen is. Het was in vroeger tijden een militaire uitkijkpost, vanwege het eindeloze uitzicht!

Appartement Capodimonte

Het stenen huis Il Paradiso is op de oude muren weer opgebouwd en liefdevol in Toscaanse landhuisstijl ingericht; de gemoedelijkheid van vervlogen tijden en de luxe van vandaag zijn met veel charme aan elkaar gekoppeld. In het gehucht Pianacce heeft de eigenaar, die daar ook woont, nog enkele landhuizen volgens Toscaanse traditie herbouwd.

Door een houten deur komt u via een kleine voorkamer in de woonkamer met confortabele bank, een lange eettafel en een open keuken.

Een grote woonkamer met bank, eettafel en open keuken.

De huiseigenaar heeft, als binnenhuisarchitect, vele Toscaanse landhuizen ingericht en liefdevolle verbindingen tussen traditie en modern comfort geschapen.

Op de eerste verdieping vindt u een tweede woonkamer met fauteuil, sofa, stoelen en een houtkachel, alsmede een slaapkamer met tweepersoonsbed.
Op de tweede verdieping nog een slaapkamer met tweepersoonsbed.
De badkamer is beneden.

De twee slaapkamers

Meteen voor het huis bevindt zich een heerlijk terras om bv. met uitzicht op de Toscaanse heuvels de maaltijd te genieten.
Er is een gemetselde barbeque en natuurlijk de grote tuin (plm. 200 m2).

 

Terras

Een paar treden naar beneden vindt u het ronde zwembad (4,6 m doorsnede), dat u deelt met de twee buurhuizen, Mondo Felice en La Lucciola. Er is ook een gemeenschappelijke bijkeuken, met wasmachine en strijkijzer.


Tuin met zwembad

In het dorpje Elmo, 1 km verderop, vindt u een kleine Alimentari (levensmiddelen) waar elke morgen vers brood, broodjes en brood te krijgen zijn (even bestellen garandeert u elke morgen vers brood). Ook vindt u er melk, kaas, worst, ham, zelfs bestek en ondergoed kunt u er krijgen...

In de nabijgelegen schitterende historische stadjes Sorano, Pitigliano (12 km) en Sovana vindt u restaurants, musea, kerken en winkels.

In de buurt zijn ook vele Etruskische opgravingen, zoals de soms tientallen meters diepe uitgegraven wegen en begraafplaatsen. U maakt letterlijk uitstapjes en wandelingen door de geschiedenis.

Er is ook, op een kwartiertje rijden, een klein rivierstrandje aan de Fiora, een schone bergrivier, een paar km ten westen van Sovana (bij het bruggetje).
Verder bent u in een half uurtje bij het meer van Bolsena (30 km), een oeroud kratermeer met heerlijk warm water en vaak grasstranden in de schaduw van de bomen.
Verder zijn er nog de zwavelbronnen van Saturnia (er is daar ook een waterval waar u gratis kunt baden), en natuurlijk de zee, die in een klein uurtje te bereiken is (50 km naar het fijnste strand, halverwege de 'dijk' naar het schiereiland, Monte Argentario).

Meerdere malen per dag vertrekken er bussen vanuit Bolsena naar Siena en Rome, die beide ook met de auto in plm. 1,5 uur te bereiken zijn (Rome is 's zomers op zondag opengesteld voor auto's en u kunt dan vaak vrij parkeren).

Overzicht

begane grond

Kleine voorkamer
Woonkamer met houtkachel, slaapbank, eethoek en radiorecorder

Open keuken (met koffiezetapparaat en oven)
Badkamer met douche, toilet en bidet


1e verdieping

Open woonkamer met sofa, stoelen en houtkachel
Slaapkamer met tweepersoonsbed

2e verdieping

Slaapkamer met tweepersoonsbed

Verwarming: houtkachel
Terras met gemetselde BBQ
Tuin met ligbedden

Gemeenschappelijk

Bijkeuken met wasmachine en strijkijzer
Z
wembad (4,6 m) met ligbedden
Parkeerplaats op het pleintje achter het huis