Huizen in Toscane
Voorwaarden | over ons | Contact .

Casa La Lucciola

2 (+1) personen - HS € 385 - MS € 365 - LS € 310 Schoonmaakkosten €30

In de nabijheid van de beroemde tufsteenstad Sorano ligt dit piepkleine Toscaanse huisje La Lucciola (38 m2) op een heuvel in de uitlopers van de Monte Amiata.

Het zwembad

Appartement Capodimonte

Het kleine buitenplaatsje van Lucciola

Het ca. 500 jaar oude huisje La Lucciola (het glimwormpje) is liefdevol gerestaureerd en heeft zijn Toscaanse karakter behouden. Het is een piepklein liefdesnestje, dat deel uitmaakt van het grotere huis maar volledig zelfstandig is en een eigen voordeur heeft. Op de begane grond vindt u woonkamer met open haard en gemakkelijke bank, kleine open keuken en een badkamertje.
Het is gezellig in Toscaanse stijl ingericht.

Woonkamer

Via een wenteltrap bereikt u de in landelijk ingerichte slaapkamer op de eerste verdieping.

Slaapkamer

Direct voor de houten voordeur is een klein, overdekt terrasje waar u kunt zitten en eten.
Er is een gemetselde barbeque.

Terras

Als u het voetpad voor het huisje onder het poortje enkele meters afgaat komt u in de tuin met rond zwembad (4,6 m doorsnede), dat u deelt met de twee buurhuizen, Mondo Felice en Il Paradiso.
Er is ook een gemeenschappelijke bijkeuken, met wasmachine en strijkijzer. 

Het zwembad met ligstoelen

Het huis staat vlakbij een piepklein gehucht, Le Pianacce geheten, dat slechts een paar huizen omvat en midden in het rustige landschap van Toscane gelegen is. Het was in vroeger tijden een militaire uitkijkpost, vanwege het eindeloze uitzicht!

In het dorpje Elmo, 1 km verderop, vindt u een kleine Alimentari (levensmiddelen) waar elke morgen vers brood, broodjes en brood te krijgen zijn (even bestellen garandeert u elke morgen vers brood). Ook vindt u er melk, kaas, worst, ham, zelfs bestek en ondergoed kunt u er krijgen...

In de nabijgelegen schitterende historische stadjes Sorano, Pitigliano (12 km) en Sovana vindt u restaurants, musea, kerken en winkels.

In de buurt zijn ook vele Etruskische opgravingen, zoals de soms tientallen meters diepe uitgegraven wegen en begraafplaatsen. U maakt letterlijk uitstapjes en wandelingen door de geschiedenis.

Er is ook, op een kwartiertje rijden, een klein rivierstrandje aan de Fiora, een schone bergrivier, een paar km ten westen van Sovana (bij het bruggetje).
Verder bent u in een half uurtje bij het meer van Bolsena (30 km), een oeroud kratermeer met heerlijk warm water en vaak grasstranden in de schaduw van de bomen.
Verder zijn er nog de zwavelbronnen van Saturnia (er is daar ook een waterval waar u gratis kunt baden), en natuurlijk de zee, die in een klein uurtje te bereiken is (50 km naar het fijnste strand, halverwege de 'dijk' naar het schiereiland, Monte Argentario).

Meerdere malen per dag vertrekken er bussen vanuit Bolsena naar Siena en Rome, die beide ook met de auto in plm. 1,5 uur te bereiken zijn (Rome is 's zomers op zondag opengesteld voor auto's en u kunt dan vaak vrij parkeren).

Overzicht

begane grond

Woonkamer met open haard, slaapbank, eethoek en radiorecorder
Open keuken (met koffiezetapparaat en oven)
Badkamer met douche, toilet en bidet


1e verdieping

Slaapkamer met tweepersoonsbed

Verwarming: open haard, houtkachel

Gemeenschappelijk

Bijkeuken met wasmachine en strijkijzer
Z
wembad (4,6 m) met ligbedden
Parkeerplaats op het pleintje achter het huis